Tuesday, March 22, 2011

Tips Dan Soalan Semasa Temuduga UMMC

Halo ha..Aku banyak entry nak post,tapi aku hold.Sebab banyak mende ak nak sembang.Ok la,aku dapat respond yang banyak dari lorang pasal pos aku yang lepas Diploma MLT UMMC.
Ade yang tye kat pos tu,ade tanye dkat email aku(jarang terima email),de tanye dekat formspring.Tak caye lak aku yang lorang berminat.HAHAHA

Ok la.Ade sorang mamat ni tanye kat aku.Pe soalan temuduga nanti?To PPUM,aku just share pengalaman aku,jangan saman aku plak sebab share soalan kome ye.Sambung balik,temuduga adalh mati hidup lorang.Ya.MATI HIDUP.Kenapa aku cakap camtu?Sebab depa pilih lorang mase dengan penampilan lorang,gaya lorang,confident lorang.Abis tu,kitorang punya keputusan ?sijil?.Ya,tetap jadi point,but the important is TEMUDUGA.

Ni ak nak share ngan lorang sume.Seriously,aku bukan la budak SPM yang cemerlang.Aku 5A je kot.Biology,Add Math,Physic,Chemist aku sume C!Ya,C!.Tak caye?Tapi nape aku terpilih?Bukan ni je temuduga aku berjaya,tapi dua temuduga aku gi,dua dua aku dapat.Y???Confident beb.Temuduga kena confident.

Aku bukan pandai,tapi aku confident bile cakap dengan orang.Orang tanye,aku tak tau jawapan,aku goreng je ikut sedap mulut.Depa bukan nak tau sangat jawapan lu tu.Depa nak tengok lu punyer confident bro.Aku bukan nakshow off,tapi juz share ape yang aku ase penting tuk lorang mase temuduga.

Tips len,lorang pi la wat study skit pasl tempat orang nak gi tu.Contohnya UMMC tu,lorang find la sape pengarah dia.Terasa Prof Ikram lorang tak tau dia.Dia dekan lorang kott nanti.Selain tu,research la skit pasal bidang yang lorang amik.nanti orang pi tanye ape  lorang tau pasal MLT?Lorang jawab,keje cam saintis.Kepala kecik anda!Itu lain la kalau lorang tolong dalam research.Tapi banyak orang cakap keje MLT cam tu.

Tips len,show yourself.Kat sane de beratus orang yang pi temuduga.So depa tak nampak lu je.So,tonjolkan diri lu tu der.

Pakai smart2,bagi aweks aweks,pakai cun cun.Bagi laki,angpa pakai smart2.BERTALI LEHER.Penting tu der!

Soalan yang ditanya,cam aku cakap tadi la.Pasal UMMC dan pasal course lorang.And And And lagi satu BIOLOGY.Biology form 5 tu,lu kobek la balik,baca.Selalu dia tanye tu.Lu nak belajar dalam medical field kot,lu mesti tau pasal biology.

Tu jela,aku nak pi solat.

P/S:aku tulis terburu2..nak cepat siap..maghrib ni..nak pi solat.

11 comments:

d.e.e.n.a.YAYA said...

haha..promote ppum kew??bahgie hang kt sini..huhu

amira azhari said...

sangat beterima kasih sebab kasi makalumat yang macam ni :)

ejawatan.com said...

Terima kasih, aku dapat gak point2 berguna kat sini..

Wan Aliff said...

ok2...rupenye de gak guna untuk lorang ek ..ahhaha

adibah aziz said...

tengs

alyn_venira said...

assalam.. isnin sye akn mghadiri temuduga kat ppum ni.. nak tnye 6ti die de temuduga sbra b.kump ke??

HoNeY! said...

thanks..can i hve your nmber..i really need further explanation..

Coffee-flavour Tiramisu! said...

wu..confident.. susah skit aku ni introvert..braincell..xlink kuat sgt..klau sosial ikut mat salleh ..elok pulak rasanya..lulz..

anis aqilah said...

pakaian interview bagi perempuan apa ekk? and document apa yg ppum perlu. i need your help sis

anis aqilah said...

nak tanya pakaian interview utk perempuan apa ekk? and document apa perlu bawak

norhanani faezah said...

elaun ppum bagi nursing diploma pada tahun 1 jer ker?